Werkwijze

 

Ik bied één op één begeleiding en ondersteuning vanuit bewustwording en inzicht. Vanuit verbinding met je ware zelf, vanuit liefde en aandacht.

Ik kijk naar het totaalplaatje, en ga uit van de visie dat alles met elkaar samenhangt, en dus alles van invloed is.

Jij als mens staat centraal. Iedereen is anders, ieder proces is anders, en een ieder heeft zijn eigen levens thema’s die op dat moment spelen. Juist door met een openheid dingen tegemoet te treden, maakt dat er ruimte is.  Ik zet in op dat wat zich in het moment voordoet.
We kijken samen waar jij op dat moment staat en daar sluit ik op aan. Dat betekent dat mijn gevoeligheid, intuïtie, en gaven leidend zijn.

Ik werk niet vanuit theorie of een opleiding, maar vanuit de praktijk. Doordat ik zelf vrijwel geen psychische hulp heb gehad, maar mijzelf heb leren uiten via de natuur, dieren en creativiteit/kunst, heb ik mijn eigen werkvormen kunnen ontwikkelen.
Door mijn ervaringen, weg naar herstel,(zelf)begeleiding en mantelzorg is mijn eigen methode ontstaan.

Tevens ben ik niet gekoppeld aan een (beroeps)vereniging, organisatie of groep. Dit is een bewuste keuze.
Bij een vereniging of organisatie moet je voldoen aan bepaalde eisen of methodes.
Dit maakt dat ik dan van eigen pad moet afwijken. De keuze is om bij mijn ware zelf en mijn eigen werkwijze te blijven.

Vanuit een (hulp)vraag of situatie hebben we een startpunt van waaruit we beginnen.
We kijken wat bij jou past.
Ik maak gebruik van natuurlijke werkvormen
Wandelen in de natuur, tuintherapie, kruidentherapie, paarden, honden, creativiteit/ beeldende therapie, muziek, beweging/ dans, (ademhalings)oefeningen, hand en massagetechnieken.

Waarbij dit wordt omschreven als alternatief, zie ik het als gebruik maken van de natuur in haar eenvoud, zoals het in het leven bedoeld is. Ik zet datgene in om het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest te activeren.

Dossier:
Ik werk met cliendo, een online cliëntendossier. Als klant heb je toegang tot dit dossier, waarbij je niet langs de zijlijn staat, maar actief wordt betrokken je eigen proces. Je kan dus meekijken.

Wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch of per mail contact met mij op.

De ervaring ligt op de volgende vlakken
Trauma’s, psychoses/ herbelevingen verleden, ptss, meerdere persoonlijkheden/ dissociatie, parentificatie, emotionele & fysieke mishandeling, seksueel misbruik, psychopathie, zelfbeschadiging, suïcidale gedachten, familiesysteem, depressie, eetstoornis (anorexia), scheiding, rouw door ziekte, dood & rouw, psychiatrie, hooggevoeligheid/ hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, paranormaal begaafdheid/ helderziend-voelend-wetend, mystieke ervaringen, psychiatrie in relatie tot mystieke ervaringen,
spiritueel ontwaken/verlichting/ zelfrealisatie en integratie en de relatie met dissociatie.