De paarden

 

Jerusha en ik zijn al vele jaren een team. Ze is als vijfjarig paard bij mij gekomen en we hebben al veel samen meegemaakt en gedeeld. Doordat Jerusha altijd naast mij heeft gestaan in vele moeilijke tijden, heb ik zelf mogen ervaren wat de kracht van een paard is.
Ze is een bijzonder gevoelig dier. Ze is direct, maar ook heel zacht. Ze kijkt eerst even de kat uit de boom. Kan je je openstellen, dan zal ze zich voor jou ook openstellen en je graag te hulp zijn.

 

Vamiro is later ons team komen versterken. Het leven loopt zoals het moet lopen, dus hij is ook met een reden bij mij terechtgekomen.  Hij heeft veel meegemaakt, wat verschillende trauma’s  bij hem veroorzaakt heeft. Door de ruimte en tijd die hij heeft gekregen, kon hij helen van het verleden. Hij bloeide op van een onzeker, nerveus en gestrest paard naar een zelfverzekerd paard vol rust en kracht. Hij kon eindelijk zijn wie hij echt was, en daar kwam een mooi coachpaard tevoorschijn. Hij kan zeer confronterend zijn, door zijn eigen pijn om te zetten naar zijn kracht, pakt hij direct op de zere plek.